Tarihi Eser Kaçakçıları Kırşehir’de Suçüstü Yakalandı

Kırşehir’in Mucur İlçesinde yapılan ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Jandarma...

Kırşehir’in Mucur İlçesinde yapılan ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılarına izin vermedi.

Kayseri’den geldikleri iddia edilen tarihi eser alıcılarına Kırşehir’in Mucur İlçesinde ulaşan ekipler, 4 şüpheliği gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Mucur İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbarı değerlendiren KOM Şube Müdürlüğü ve Jandarma görevlileri ilçede Roma ve Selçuklu dönemine ait tarihi eserleri elinde bulunduran şahısların Kayseri ilinden gelen alıcı şahıslara satmaya çalıştıkları tespit etti.

Reklam
Reklam

Mucur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyon ile Erken Roma ve Selçuklu Dönemine ait 34 sikke, 2 adet testi, kırık cam vazo parçaları ve şüphelilerin izinsiz kazılarda kullandıkları detektör ele geçirildi.

Olay ile ilgili olarak şüpheliler C.E, O.Ü, M.M, ve M.D hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: