Tarihi Eserleri İzinsiz Sergileyen Belediyeye Soruşturma

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Elbeyli beldesinde bulunan tarihi eserlerin izinsiz sergilenmesi üzerine belediye hakkında soruşturma...

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Elbeyli beldesinde bulunan tarihi eserlerin izinsiz sergilenmesi üzerine belediye hakkında soruşturma açıldı.

Elbeyli Belediyesi'nin bir süre önce kasaba mezarlığında yaptığı düzenleme çalışmalarında çok sayıda tarihi eser ortaya çıktı. Belediye çıkan tarihi mezar taşları ve bazı sütun kaidesini alarak kasaba meydanında sergiledi. Jandarmaya ve müzeye yapılan şikayet sonrası beldeye gelen yetkililer, kasaba meydanında sergilenen eserlere el koyarak zabıt tuttu.

Toplanan tarihi eserler traktör römorkuna konularak müzeye götürüldü. Belediye hakkında izinsiz kazı yaptığı ve eserleri kasaba meydanında sergilediği gerekçesiyle tutanak tutuldu.

Reklam
Reklam

Elbeyli Belediye Başkanı Şakir Yıldız, ortaya çıkarılan eserlerin Osmanlı dönemi mezar başlıklarından ibaret olduğunu belirterek,"Bahsedildiği gibi tarihi eser kazısı değildir. Bunlar kabristanda yapılan rutin temizlik sırasında ortaya çıkarıldı. Biz de bunları koruma maksatlı alarak belde meydanına yerleştirdik. Hem göz önünde bulundurmak, hem de beldeye güzellik katmak istedik" dedi.

Savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Bahse konu eserler arasında Türk-İslam ve Hristiyanlık dönemlerinden kalma mezar taşları bulunuyor. Bulunan tarihi eserler arasında kiliseye ait mimari malzemeler çoğunlukta. Bunların arasında Roma devrine ait mezar stelleri ve İslami döneme ait mezar taşları bulunuyor. Bulunan eser sayısının 100 adet olduğu kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: