Tarihi evlere tarihi fırsat

ORDU (İHA) - Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, tarihi ev ve konak sahibi olup maddi imkansızlık sebebiyle bu mülkiyetlerini onaramayan vatandaşlara bakanlık tarafından para yardımı yapılacağını açıkladı.

Muzaffer Günay, ülkenin tarihi kültür mirasını korumak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür varlığı sahiplerine şartlarını yerine getirmek şartıyla 200 bin YTL'ye kadar karşılıksız maddi yardım yapıldığını söyledi. İl merkezi ve Ünye İlçesi'nde çok sayıda tarihi konak ve ev bulunduğunu, sahiplerinin ise maddi imkansızlıklar sebebiyle bunları onaramadığı için yıkılmaya ve yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Günay, "Bakanlığımızca tescilli her türlü binanın mülkiyetine sahip olanlara hibe biçiminde verilen parasal desteğin amacı tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatmaktır. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa dayanılarak yapılan bu yardım hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir. Uygulama projesi için de ayrıca para yardımı yapılmaktadır. Konak, hamam gibi taşınmaz kültür varlıklarına sahip olanlar müdürlüğümüze başvurarak istenen belgelerin neler olduğuna ilişkin bilgi alabilirler" dedi.

Reklam
Reklam

Günay, diğer illerde bu imkandan yararlanmak için yüzlerce kişinin başvuruda bulunduğunu, daha önce duyurulmasına rağmen Ordulular'ın ilgi göstermediğini de sözlerine ekledi.