Tarihi Evleriyle Ünlü Ödemiş'e Bağlı Birgi'de Yeni Evlenecek Gençlerin En Büyük Sorunu Ev Bulamamak

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Tarihi Birgi beldesinde yeni evlenecek çiftler, çoğu yurt dışı ve başka...

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Tarihi Birgi beldesinde yeni evlenecek çiftler, çoğu yurt dışı ve başka kentlerde yaşayan vatandaşların ev satın almaları nedeniyle kiralık ev bile bulamama sorunuyla karşı karşıya kalınca çareyi İzmir ya da Ödemiş'te ev satın almak ya da kiralamakta buluyor. Doğup büyüdükleri yerde yaşamak isteyen genç çiftler duruma isyan ederken, Birgi Kurtgazi Mahallesi Muhtarı Rıdvan Elma, belediye başkanının yeni konut yapma sözünü yerine getirmesi ya da da Birgi'de ev satın alıp da, sadece yılın belli günlerinde burada yaşayan vatandaşların evlerini kiraya vermesini istedi.

Reklam
Reklam

Muhtar Rıdvan Elma, yeni evlenecek çiftlerin özellikle son yıllarda tarihi evleriyle dikkatleri üzerine çeken Birgi'de ev bulma sıkıntısına düştüklerini belirterek, yaşanan sıkıntıyı şöyle aktardı: "Birgi'de ev bulma sorunu had safhada. Yabancıların son yıllarda beldemizdeki tarihi evlere büyük ilgisi oldu. Çoğu yabancı bu evleri satın aldı. Bu vatandaşlarımız, satın aldıkları evlerde sadece yazın kalıyor. Evler yılın geri kalanında boş kalıyor. Yeni konutlar da yapılmıyor. Bu nedenle Birgi'de ev sorunu yaşıyoruz. Özellikle yeni evlenecek çiftler zor duruma düşüyor. Burada kiralık ev yazısı olan konutları bile göremezsiniz. Birgi Belediyesi'nin soruna çözüm bulmasını bekliyoruz. Sayın Başkanımızın yeni konutlar yapma sözü vardı. Bu sözü yerine getirmesini bekliyoruz."

Muhtar Elma'nın bir diğer çözüm önerisi ise, ev satın alan vatandaşların evlerini kiraya vermesi şeklinde oldu: "Yabancıların ilgi gösterip ev satın alması güzel ancak bu evler aylarca boş kalıyor. En azından evlerini kiraya versinler. Gençlerimiz ev bulamadıkları için evlenemiyor. Kiralar da 350-450 TL arasında değişen yüksek fiyatlarda. Gençlerimiz kara kara düşünüyor ya da başka yerlere göç etmek zorunda kalıyor."

Reklam
Reklam

Ev sorunu yaşayan Birgililerden Üzeyir Karapınar adlı vatandaş, "Beldemiizde İzmir, Manisa, İstanbul gibi yerlerde yaşayan satın aldıkları evlerde sadece birkaç gün kalıyor. Evleri bomboş duruyor. Belediyemizin bu soruna derhal çözüm bulmasını istiyoruz" talebinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: