Tarihi Gürsu Değirmeni Yeniden Hayat Bulacak

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, harabe haldeki tarihi değirmen, aslına uygun olarak restore edilip lokanta ve müze...

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, harabe haldeki tarihi değirmen, aslına uygun olarak restore edilip lokanta ve müze olarak kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi’ nin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarla tarihi değirmenin kamulaştırılmasında sona gelindi. Gürsu’da Anıtlar Kurulu’nca tescil edilen tarihi yapılar arasında yer alan değirmen, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek, lokanta ve müze olarak halkın istifadesine açılacak.

Gürsu’ nun tarihi değerlerinin korunması konusundaki hassasiyetini vurgulayan Belediye Başkanı Orhan Özcü, “Toplumların varlıklarını sürdürmesi tarihi ve kültürel miraslarının korunmasıyla mümkündür. Gürsu'muzun sahip olduğu tarihi değerleri geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Tarihi Gürsu değirmeni, benim annemin de mısır öğüttüğü, çocukluğuma dair hatıraların olduğu bir yer. Bütün hemşehrilerim gibi benim için de manevi değeri bulunan önemli bir zenginliğimiz. Değirmenin aslına uygun olarak restore edilmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda bu tarihi değerimiz yeniden hayat bulacak “ dedi.

Reklam
Reklam

Gürsu’nun tarihi çınar ağaçlarıyla süslü girişinin bulunduğu yolun devamında yer alan değirmen, yolla bitişik halde bulunduğu eski yerinden arsa içine çekilerek inşa edilecek. Böylece, trafik akışının yoğun olduğu yolda değirmenin araçların görüş alanını kapatmaması da sağlanmış olacak.

Değirmendeki iki adet değirmen taşı, çepel ayırma makinesi, buğday yıkama makinesi, buğday kurutma makinesi, buğday aktarma boruları, tek silindirli dizel motor ve ipek un eleme makinesi ile sol yan cephesinde bulunan değirmen çarkı kullanılır hale getirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: