Tarihi hamama restore

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Ahmet Paşa Hamamı´nın birebir olarak restore edileceğini söyledi.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçelerinde bulunan 16. yüzyıla ait Ahmet Paşa Hamamı´nın jeoradar ile röntgeninin çekildiğini ve hamamın birebir olarak restore edileceğini söyledi.

Başkan Oral, yaptığı açıklamada, Altınova'nın Hersek Bölgesi'nde bulunan 16. yüzyıla ait Ahmet Paşa Hamamı'nın restorasyon çalışması için yeninden proje hazırlandığını dile getirdi. Hamamın ilin önemli tarihi varlıklarından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Oral, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Hamamımızın projesi yeniden hazırlanıyor. Jeoradarla röntgenlerini çektik. Proje yapımına başlandı kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Büyük ihtimal Ocak ayı gibi Anıtlar Kurulu’na sunulur. Daha sonra onaylanmasıyla birlikte bir an önce yapımına başlayacağız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: