Tarihi Ilgın-Pir Hüseyin Bey Camii'de Restorasyon Çalışmaları

KONYA (AA) - Karamanoğulları döneminde 15. yüzyılda klasik Selçuklu tarzında inşa edilen ve Ilgın halkı tarafından çukur camii diye adlandırılan lgın-Pir Hüseyin Bey (Çukur)

KONYA Camii'de restorasyon çalışmalarına başlandı. Ilgın Müftüsü Şükür Aktoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin mülkiyetinin, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu söyledi. Genel Müdürlüğün talimatı doğrultusunda Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün 1 Kasım'da tadilat projesini ihaleye çıkarttığını belirten Aktoprak, ihaleyi kazanan firmaya caminin tesliminin de 5 Kasım olarak belirlendiğini ifade etti. Müftülüğe yazılan resmi yazı doğrultusunda camiyi firmaya teslim ettiklerini anlatan Aktoprak, şunları kaydetti: "Bu restorasyon süresi 14 ayla sınırlıdır. İnşallah camimiz süresinde restore edilip ibadete açılacak. Cami cematimizin mağdur olmaması için Ilgın Müftülüğü ve Ilgın Belediyesi ile yaptığımız iştişarelerle, caminin karşısındaki belediye pasajında ibadet yeri hazırladık. İnşallah Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, 15. yüzyıldan miras kalan eseri en güzel şekilde ilçemize kazandıracaktır. Bu çalışmada emeği geçen bütün yetkililerimize teşekkürlerimi iletiyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: