Tarihi Karabalçık Köyü Hamamı Yeni Yüzüne Kavuştu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen Karabalçık Köyü Hamamı törenle açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen Karabalçık Köyü Hamamı törenle açıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hamamın 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde yenilenerek hizmete açıldığını söyledi. Tarihi mirasın korunup, gelecek nesillere aktarılması için büyük bir çaba gösterdiklerini belirten Dündar, geçmişini unutan nesillerin geleceğinin sağlamlığından söz etmenin mümkün olamayacağına işaret etti.

Dündar, şöyle konuştu: “Tarihe yatırım geleceğe yatırımdır felsefesi ile tarihi ve kültürel mirasımıza yaptığımız yatırımlarımız aralıksız sürüyor. Bu kapsamda restorasyonunu tamamladığımız Karabalçık Köyü Hamamı’nı da hizmete açıyoruz. Biz bu çalışma ile tarihi mirasımıza yeniden can verirken, köyümüze de tarihi ve turistik açıdan önemli bir değeri yeniden kazandırmış olduk.”

Reklam
Reklam

Şimdiye kadar 151 tarihi eseri ilçeye kazandırdıklarını belirten Dündar, şöyle devam etti: “7 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız restorasyon çalışması ile hamamın, soğukluk, ılıklık, sıcaklık, su deposu ve külhan bölümleri yenilendi. 120 metrekarelik bir alanda düzenleme yaptık. 30 metrekare kapalı alan yenilenirken, 12 metrekarelik alan camla kapatarak yeni bir bölüm oluşturuldu. Tüm bu düzenlemeler yapılırken de, tarihi hamamın özgün haline sadık kaldık. Çok amaçlı olarak kullanılacak tarihi hamamımız köyümüze ve Bursa’ya hayırlı olsun.”

Özgün mimariye sahip eserlerle modern bir şehir oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Dündar, “Osmangazi’de çalışmaları devam eden, gerek bütçesi gerekse proje açısından hayata geçireceğimiz iki önemli projemiz daha var. ‘Beylikten Cihan Devletine Panoramik Müze’ ve ‘Hisar Arkeopark’ projeleri ile tarihin başkenti Osmangazi hak ettiği tahta oturacak. Panoramik Müzemizin şu anda senaryoları hazırlanıyor, fotoğrafları belirleniyor. Hisar Arkeopark için de kamulaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu projemiz ile de Bizans’tan Osmanlı Devleti’ne kadar Bursa’nın tarihini canlandıracağız.”

Reklam
Reklam

Karabalçıkköyü Muhtarı Kasım Çiçek ise Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: