Tarihi Kentler Birliği Aksaray'da Buluştu

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Aksaray Buluşması, Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Aksaray Buluşması, Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

"Doğal ve Kültürel Mirasın Bütünlüğünde Kapadokya'nın Evrensel Değeri" konulu toplantının açılışı, Aksaray Grand Eras Otel'de yapıldı.

TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, programda yaptığı konuşmada, Niğde, Kayseri, Aksaray, Nevşehir illerinde kültür öncelikli dayanışma odağı oluşturularak yol haritasının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

  1. Hükümet'te Kapadokya'nın bütünleşmesi için bir tasarı hazırlandığını belirten Sözen, taslağın Meclis'e gitmeden işi karıştıracağını gördüklerini ve geri çektiklerini ifade etti.

    Sözen, Kapadokya'nın her noktasından fışkıran tarih ve kültürün uzun vadede kültür öncelikli turizmde bir kaynak ve odak noktası olacağını belirtti.

    AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz ise tarihe güzel bir miras bırakmak için önceki yapılanlar nasıl yapılmışsa, 50 yılda, 40 yılda yıkılan değil, çağlar aşan, yapıları yapıp tarihe de miras bırakılması gerektiğini söyledi.

    Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu da Aksaray'ın önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, "Tarihi eserleri iyi anlamaya ihtiyacımız var" dedi.

    Programın sonunda katılımcılar, alan incelemesi için Aksaray'daki tarihi eserleri gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz