Tarihi Kentler Birliği Üyeleri Bursa'da

"Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları" etkinliğine katılmak için kente gelen Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi belediyelerin temsilcileri, Osmanlı'nın temellerinin atıldığı

"Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları" etkinliğine katılmak için kente gelen Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi belediyelerin temsilcileri, Osmanlı'nın temellerinin atıldığı dağ yöresini gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı açıklamasına göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile TKB'ye üye belediyelerin temsilcileri, Keles'in Kocayayla bölgesi ile Gelemiç köyünde inceleme yaptı.

"Kırsal Yaşam Kırsal Mimari" temalı "Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları"nın ikinci gününde, Kocayayla'ya giden belediye başkanları, Bursa Mehter Takımı ve Rahvan atlarının gösterisiyle karşılandı. Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı dağ yöresindeki çalışmaları izleyen üyeler, Kocayayla'da geleneksel adetlere göre düzenlenen kıl çadırda "2012 Yılı Meclis 2. Olağan Toplantısı"nı yaptı.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan belediye başkanları, tarihi ve kültürel miras adına Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Keles, Orhaneli ve Harmancık'ta gerçekleştirilen hizmetler için Belediye Başkanı Altepe'ye teşekkür etti.

Altepe, bölgedeki sergi alanında yer alan Halvetiye Tarikatı-Şabaniye Kolu'nun kurucusu Şeyh Şabani Veli Hazretleri'nin Kemaliye köyündeki halifesine yolladığı sancağı inceledi. Daha sonra çadırları ziyaret eden Altepe, kırsal bölgelerde kullanılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Geziye, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen de katıldı.

Muhabir: Büşra Nur Özcan / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: