Tarihi Kentler Birliği'nden Odunpazarı'na Ödül

“Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödülleri Kültür...

“Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.

Antalya’da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ödül töreninde Odunpazarı Belediyesi, “Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Revizyonu” ile TKB 2011 Proje Ödülüne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin büyük ilgi gösterdiği ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Mustafa Akaydın, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

“Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Revizyonu” çalışmasıyla proje dalında en başarılı belediye seçilen Odunpazarı Belediyesi'nin ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı aldı.

Alkışlar arasında ödülü Başkan Sakallı’ya takdim eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Mustafa Akaydın; Odunpazarı’nın özellikle turizmde yaşadığı sıçramanın takdire şayan olduğunu belirtti.

Tarihi ve kültürel mirası koruma ve kullanma çalışmaları yapan yerel yönetimlerin bu hareketini suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalara benzeten, bu hareketin diğer tarihi kentlere de yansımasını isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de ayağa kaldırılacak çok tarihi zenginliğimiz var. Turizmin yanına mutlaka tarih ve kültür turizmini de koymalıyız, işte Odunpazarı örneği”dedi.

Odunpazarında yapılan çalışmaların diğer belediyelere örnek teşkil ettiğini ifade eden Bakan Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı’yı kutladığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz