Tarihi Kentte Büyükşehir Sevinci

TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısıyla büyükşehir olacak iller arasında yer alan tarihi Mardin kentinde büyükşehir...

TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısıyla büyükşehir olacak iller arasında yer alan tarihi Mardin kentinde büyükşehir sevinci yaşanıyor.

Dünya kültür mirası listesinde yer alan Mardin’in son yıllarda gerek inanç ve kültür turizmi gerekse sanayileşme alanında kaydettiği gelişmelerle göç veren kent konumundan göç alan kent konumuna geldi. 90'lı yıllarda terör ve benzeri sebeplerden 129 köyü 149 mezrası göç veren Mardin’de gelişmelere paralel olarak göçü dersine döndürmeyi başarması sebebiyle büyük şehir olacak iller arasına girmeyi hak kazandı. Son yasa tasarısıyla büyükşehir illeri arasında yer alan Mardin kentinde şimdi sevinç ve mutluluk yaşanıyor. Büyük iller yasasının yasallaşmasıyla Mardin’de 2013 yılında 6 ay erkene alınması beklenen yerel seçimlere büyükşehir belediyesi olarak girmenin telaşı başlayacak.

Reklam
Reklam

Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ekrem Arslan, Dünya kültür turizmine ev sahipliği yapan Mardin’in büyükşehir olacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, Mardin'in geçmişte çok büyük göç verdiğini söyledi. Arslan, "Son yıllarda alınan göçlerle Mardin bunu çoktan hak etti. Mardin yılda ortalama insanı 26 bin insanı göç eden 18 bin ila 19 bin arasıysa tersi göçle gelen bir şehir tabi son yıllarda inanç ve kültür turizmiyle yıldızı parlayan kentimiz sanayi alanında da bir hamle yaptı ve gerçekten de işsizliğin azaltma bağlamında gerekse inanç ve kültür turizmi gerekse sanayileşme alanında kentimiz hızla gelişiyor. Kentimiz son 10 yılda gerçekten gözle görülür bir gelişme sağlamaktadır. Büyükşehir olmayı hak eden Mardin’in ufkunun daha da açık olacağına inanıyorum” dedi.

Mardin esnaflarından Ali Edis ise, “Mardin’imiz için büyükşehir olmak iyi olur hem iş potansiyeli açısından hem de göç eden insanlarımızın geri dönüşü demek ve ilimize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: