Tarihi Kervansaray’da Medeniyetler Şehri İstanbul Tanıtıldı

Büyükçekmece Belediyesi, Arel Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaları tarihi Büyükçekmece Kervansaray’ında tanıttı. Birbirinden farklı çalışmaların...

Büyükçekmece Belediyesi, Arel Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaları tarihi Büyükçekmece Kervansaray’ında tanıttı. Birbirinden farklı çalışmaların ortaya konulduğu tanıtımda İstanbul resimlerle, Mısır’dan Bizans’a kadar olan medeniyetler de defile ile tanıtıldı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İstanbul Aral Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri çalışmalarını sergiledi. Tarihi Büyükçekmece Kervansaray’da gerçekleşen sergiye; Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin, Arel Üniversitesi öğretim görevlileri, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Etkinlikte katılımcılar önce Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yılsonu mezuniyet projelerinin yer aldığı “Bu Şehr-i Sıtanbûl ki” konulu resim sergisini gezdi. Birbirinden farklı portrelerin sergilendiği etkinlikte öğrenciler, İstanbul’u farklı konularla nasıl ele aldığını gösterdi. Sergiyi gezen katılımcılar daha

sonra Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yılsonu çalışmalarından oluşan “Medeniyetler Defilesi”ni izledi. Mısır, Yunan, Roma, Bizans medeniyetlerinin yorumlandığı kreasyonlarından oluşan defile sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin her türlü sosyal çalışmalara destek verdiğini söyleyen Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediyesi olarak her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çalışmaları kapsamında bugün de Arel Üniversitesi öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmaları tarihi Kervansaray’da sergilediklerini ve tanıttıklarını ifade eden Ahmet Şahin, “Kervansaray'ımızda İstanbul temalı bir grafik tasarımı bölümü mezuniyet sergisi var. Aynı zamanda beş medeniyeti içeren ve Bizans’a kadar varan moda sunumları var” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz