Tarihi Kilise Definecilerin Hadefi Oldu

HAKKARİ (AA) - Çukurca ilçesine bağlı Dutluca köyünde bulunan kilise, definecilerin kazı çalışmaları sonucu büyük ölçüde tahrip oldu.

Çukurca ilçesine bağlı Dutluca köyünde bulunan kilise, definecilerin kazı çalışmaları sonucu büyük ölçüde tahrip oldu. Ermeniler tarafından 1914 yılında inşa edilerek ibadethane olarak kullanılan kilise ve çevresi kimliği belirsiz kişi ve kişilerce defalarca kazıldı. Duvar taşları bile define avcıları tarafından tek tek sökülen kilise, bakımsızlıktan yok olmak üzere. Kilisenin tahrip edilmesine üzülen köylüler, duruma tepki göstererek yetkililere kiliseyi koruma çağrısında bulundu. Vatadaşlardan Mesut Tosun, "Kilisenin bu duruma gelmesi hepimizi çok üzdü. Bizler için çok önemli olan tarihi değerlerimizin koruma altına alınması gerekmektedir. Bizler köylüler olarak elimizden geleni yapıyoruz ama başedemiyoruz. Kilise çevresindeki onlarca mağara, kilise duvarları şu an adeta bir harabeyi andırıyor. Definecilerin kilise çevresinde açtığı bazı çukurların boyların 3 metreyi aşmakta. Birilerinin bu durumun önüne geçmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: