Tarihi Kilisede Yıllar Sonra Ilk Nikah

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM Didim'in eskiden belde olan Akbük Mahallesi'nde 1870 yılında inşa edilen ve 2007 yılında dönemin Belde Belediye Başkanı İbrahim

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM Didim'in eskiden belde olan Akbük Mahallesi'nde 1870 yılında inşa edilen ve 2007 yılında dönemin Belde Belediye Başkanı İbrahim Şam'ın katkılarıyla restore edilen Rum Ortodoks Kilisesi'nde Süryani bir çiftin evlilik töreni gerçekleştirildi. Didim'de yaşayan Melek- Sikke Afram çiftinin oğlu Enlil Simon Afram Dün saat 16.30'da başlayan nikahta gelin Acar, limuzinle kiliseye geldi. Davul ve zurnayla karşılanan Acar'a, babası David Acar kilisenin kapısına kadar eşlik etti. Dualar eşliğinde gelinin kiliseye girip yerini almasıyla Süryani geleneklerine göre nikah kıyıldı. Çiftin yüzüklerini Başpapaz Gabriel Bankaşo taktı. Bir saatlik manevi takdis töreninden sonra çift, dünya evine girdi.
SÜRYANİ CEMAATİ MUTLU
Tören sonrası konuşan Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, "Türkiye, Süryanilerin ana yurdu. Özellikle Tur Abdin Süryanilerin çeşitli nedenlerden dolayı Avrupa'nın çeşitli bölgelerine göç ettiğine değinen Özmen, "Son yıllardır Süryanilerin tekrar Tur Abdin'e ve buralara gelerek ev alması, yaşaması bizleri çok mutlu etti. Belki bir asırdır bu kilisede ayin yapılmadı, tören yapılmadı. Bugünkü tören bir ilk oldu. Dolayısıyla bu anlamda genç çiftimizi bereketledik, kutsadık. İnşallah önlerindeki yaşamlarında üstün başarılar dileklerimizle beraber, burada çok mutlu olacaklarına dair inancımız tamdır" dedi.
Konuşmaların ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Çiftin düğünü 5 yıldızlı Didim Aurum Hotel'de gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: