Tarihi konakta bin 400 yıllık rast makamında şarkılar yankılandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 600 yıllık tarihi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi bu kez müzik ziyafetine ev...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 600 yıllık tarihi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi bu kez müzik ziyafetine ev sahipliği yaptı. İki yıldır cumartesi günleri gerçekleştirilen konferanslarla dikkatleri üzerine çeken merkezde Çukurova Doğa Tarih Kültür ve Araştırma Derneği (ÇUDAK) üyeleri tarafından türk sanat müziği konseri verildi. Ahmet Sağyaşar'ın yönetimindeki koro, seslendirdiği rast makamındaki eserlerle alkış topladı.
Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, bundan böyle her ayın son cumartesi günü Türk sanat müziği programlarının olacağını söyledi.
Rast makamının bin 400 senelik geçmişinin olduğuna işaret eden Ramazanoğlu, seslendirilen eserlerin tarihi yapının ruhuna uygunluğuna işaret etti.
Konsere, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık’ın yanı sıra çok sayıda kumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz