Tarihi Köprülerin Aydınlatılmasında İlk Somut Adım Atıldı

Edirne’deki tarihi köprülerin aydınlatılması yolunda ilk somut adım atıldı. Edirne’ye geçtiğimiz yaz atanan Vali Hasan...

Edirne’deki tarihi köprülerin aydınlatılması yolunda ilk somut adım atıldı. Edirne’ye geçtiğimiz yaz atanan Vali Hasan Duruer’in talimatları sonucu ekipler, köprüyü aydınlatacak olan elektrik sistemini döşemeye başladı.

Tarihi köprülerin aydınlatılması çalışmalarına start verildi. Ekipler ilk olarak Meriç Nehri’nin aktığı Mecidiye Köprüsü’nde çalışmalara başladı. Köprüleri aydınlatacak olan elektrik sistemi üzerinde çalışan ekipler, köprü girişlerini kazarak kabloların döşemesine başladı.

Çalışmalar, köprü trafiğini aksatsa da vatandaşlar ve esnaf, geç de olsa köprülerin aydınlatılacak olmasından ötürü memnun.

Reklam
Reklam

Bilindiği gibi büyük paralarla onarım gören tarihi köprüler yıllardır aydınlatılmayı bekliyordu. Başta Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu olmak üzere birçok kez bürokratik engellere takılan köprüler, Hasan Duruer’in Edirne’ye vali olarak atanmasıyla birlikte karanlıktan kurtulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: