Tarihi Kurşunluhan’ın Etrafı Açıldı

Tarihi yapıların etrafının açılması, yolların genişletilmesi ve yeşil alanların arttırılması amacıyla Manisa Belediyesi tarafından yürütülen...

Tarihi yapıların etrafının açılması, yolların genişletilmesi ve yeşil alanların arttırılması amacıyla Manisa Belediyesi tarafından yürütülen kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede Ege Mahallesi Borsa Caddesi üzerinde bulunan ve tarihi Kurşunluhan’ın etrafını kapatan dört adet eski işyerinin yıkımı gerçekleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren Plan ve Proje Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen yıkımla ilgili olarak bilgi veren Plan ve Proje Müdürü Taner İçöz, “Hak sahipleri ile yaptığımız görüşmelerde yıkım kararı aldık. Dört adet dükkânın yıkımıyla birlikte tarihi Kurşunluhan’ın da etrafı açılmış oldu. Kamulaştırmalarla birlikte dört adet dükkânın hak sahibine toplam 154 bin TL ödeme yapıldı” dedi.

Reklam
Reklam

YIKILAN ALAN YEŞİLLENDİRİLECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü ise Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yıkım yaptığı bölgenin en kısa zamanda düzenlenerek halkın hizmetine sunulacağını belirterek, “Yıkımı yapılan dükkânların olduğu bölge imar planında yeşil alan olarak gözüküyor. Bu kapsamda gerekli çalışmalarımızı başlattık. Bölgeyi yapacağımız yeşillendirme ve ışıklandırma çalışmalarıyla halkımızın hizmetine sunacağız. Amacımız kentimize yeni bir sosyal alanı daha kazandırmak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: