Tarihi Kütüphaneler Yenileniyor

İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve paha biçilemez büyük arşivleri yenileyerek gelecek nesillere armağan...

İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve paha biçilemez büyük arşivleri yenileyerek gelecek nesillere armağan ediyor.

İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphane ve arşivleri yenilediklerini açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin yenilenme çalışmaları yüzde 95 oranında tamamlandı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 5 milyon lira harcandı. Kütüphanenin, yenilenme çalışmaları tamamlandığında sergi ve konferansların yapıldığı bir kültür merkezi olarak da hizmet vereceği belirtildi. Açıklamada, İstanbul Müftülüğü’nde bulunan Meşihat Arşivi'ndeki defter ve belgelerinin de elektronik ortama aktarıldığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Restorasyon çalışmaları devam eden diğer kütüphaneler ise şöyle: Sultanahmet Meydanı’ndaki I.Mahmut Kütüphanesi, Laleli semtindeki 17. yüzyıldan miras kalan Koca Ragıp Paşa Kütüphanesi, Beyazıt’ta bulunan Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nin elektrik tesisatı çalışmaları ve Üsküdar Sahili’ndeki Şemsi Paşa Halk Kütüphanesi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: