Tarihi lisenin duvarı çöktü: 1 ölü

Fatih Yavuz Sultan Selim Mahallesi Ali Naki Hüseyin Sokak'taki tadilatı devam eden eski Darüşşafaka Lisesi bahçesindeki istinat duvarı saat 22.30 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktü.

Tonlarca ağırlıktaki taş ve toprak yoldan geçmekte olan bir kişinin üzerine düştü. Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri elleriyle ve kovalarla taş ve toprakları kaldırmaya çalıştı.

Göçükten bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarma ekipleri tarafından bir köşeye yığılan molozlar kepçelerle kamyonara yüklendi. Kurtarma çalışmaları sırasında polis ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Belediyeye önlem alınması için defalarca uyardıklarını öne süren mahalle sakinleri, " Eğer toprak sabah saatlerinde göçseydi, büyük bir facia olabilirdi. Buradan sabah saatlerinde yüzlerce öğrenci geçiyor. Allah Korusun daha büyük bir felaket olabilirdi." diye konuştu. Olay yerine gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir enkazın çevresinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Basın mensuplarının sorularının cevaplayan Demir, "İlk belirlemelere göre bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini öğrendik. Ölü sayısının daha fazla olmamasını umuyoruz. Toprağın istinat duvarına yüklenmesi sonucu çökme olmuş. Göçük esnasında okulda herhangi bir çalışma yokmuş. Yarın konuyla ilgili geniş bir açıklama yapacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kurtarma ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları gece boyunca devam etti.