"Tarihi mekanlarda gösteri yapmayı biliyoruz"

Antalya -AA- Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Aspendos Antik Tiyatro'da çatlaklar oluştuğu iddiası üzerine bugüne kadar pek çok tarihi mekanda gösteri yaptıklarını belirterek, "Tarihi mekanlarda nasıl gösteri yapılır biliyoruz" dedi.

Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi'nin 2002 yılından bu yana dünyanın her yerinde gösteriler yaptığını belirterek, "Bunların 300-350'si de antik mekanlarda oldu. Sadece Türkiye'de değil, Mısır Piramitleri'nde, Çin Halk Tiyatrosu'nda ve Colloseum'da da gösteriler yaptık. Tarihi mekanlarda nasıl gösteri yapılır biliyoruz. Bunun için özel bir ses sistemi hazırlayıp geliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun korunması için Anadolu Ateşi kadar hassasiyet gösteren bir grup olmadığını savunan Mustafa Erdoğan, tiyatroda hasar olması
durumunda gösterileri hemen durduracaklarını ifade etti. Erdoğan, "Tiyatroyu 15 günde bir de kontrol ettiriyoruz. Bu iddialar başka gerekçelerle uydurulmuş
şeyler. Ben Anadolu Ateşi'nin her yaptığının takdirle karşılanacağını düşünen birisiyim. Çünkü bunu hak eden bir topluluktur" şeklinde konuştu.