Tarihi Namazgahta Kadir Gecesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadir Gecesi'nde AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadir Gecesi'nde AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte tarihi namazgahta teravih namazını kıldı.

Akyürek, Musalla Mezarlığı'nda bulunan tarihi namazgahtaki kıldığı teravih namazının ardından yaptığı açıklamada, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Konya'da büyük bir Ramazan coşkusu yaşandığını, çok sayıda etkinlik yapıldığını belirten Akyürek, bu ayda komşuluk ilişkilerinin güçlendiğini ve insanlar arasındaki kardeşliğin arttığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Binlerce vatandaşın Selçuklu namazgahında Kadir Gecesi'ni geçirmesinin anlamlı olduğunu dile getiren Akyürek, "Selçuklu Sultanları buradan ordularını sefere uğurlamış, Cuma ve bayram namazlarını kıldırmış. Restore ederek yeniden hayata geçirdiğimiz bu mekanda bayram namazını da hep birlikte kılacağız" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da Ramazan ayını Konya'da yaşamanın bir ayrıcalık, Kadir Gecesi'ni namazgahta eda etmenin de başka bir güzellik olduğunu söyledi.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz