Tarihi Odunpazarı Bölgesi Motor Tutkunlarını Ağırladı

Eskişehir Merkez İlçe Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Enduro tarafından organize edilen “Geleneksel Odunpazarı Motofest-2 ”...

Eskişehir Merkez İlçe Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Enduro tarafından organize edilen “Geleneksel Odunpazarı Motofest-2 ” yapılan şehir turuyla üçüncü güne merhaba dedi.

Yurtiçi ve yurt dışından gelen bin 500’e yakın motor tutkununun katıldığı festivalin bugünkü programı Şehr-i Derya Parkı’ndan başladı. Motorlarıyla geldikleri Şelale Park’ta mola veren motorcular, çaylarını yudumlarken Eskişehir’in manzarasının da keyfini çıkardı. Şelale önünde de hatıra fotoğrafı çektiren motorcuların bir sonraki durağı Tarihi Odunpazarı Bölgesi oldu.

Reklam
Reklam

Motor tutkunları, Odunpazarı Beyler Sokak önünde Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından karşılandı. Odunpazarı Belediyesi Mehter Takımı’nın da sahne aldığı etkinlikte katılımcıları, “Özgürlük tutkunları hoş geldiniz” diyerek selamlayan Başkan Sakallı, Yunus Emre’nin, Nasreddin Hoca’nın, Lületaşı’nın, Sivil Türk mimarisinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapan Odunpazarı’na hoş geldiniz.” dedi.

Konuşmasında Eskişehir’in gelecek yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olacağını hatırlatan Başkan Sakallı, şöyle dedi:

“Aynı zamanda kentimiz Unesco tarafından Türk Dünyası Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olarak ilan edildi. İçinde bulunduğumuz Tarihi Odunpazarı semti de Unesco tarafından Dünya miras listesine alındı. Dolayısıyla 2013 yılındaki motor festivalimizin ana konsepti yurt içi ve yurt dışından gelen motorcularımızın yanına Türk Dünyası’ndan gelecek motorcuları da festivalimize dâhil etmek olacak.”

Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde kendileri için hazırlanan cam şovlarını izleyen motor tutkunları, kısa bir şehir turu yaparak Eskişehirliler ile buluşma fırsatı yakaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: