Tarihi Safranbolu evlerinde bahar güzelliği çiçekler

Safranbolu Belediyesi, tarihi evleri rengârenk çiçeklerle süslüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Dünyaca ünlü...

Safranbolu Belediyesi, tarihi evleri rengârenk çiçeklerle süslüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Dünyaca ünlü tarihi evlerimize çiçeklerle güzelliğine güzellik katıyoruz.” dedi.

Başkan Necdet Aksoy, Safranbolu’nun Tarihi Çarşı bölgesinde, evlerin pencerelerini süsleyen çiçeklerin belediye tarafından kenti güzelleştirmek adına yapılan bir çalışma olduğunu belirtti. Aksoy, şunları ifade etti:
“Yurt dışı gezilerinde bazı şehirlerde bunu gördüm, bilindiği üzere İtalya’da süslenerek en güzel balkon yarışması düzenleniyor. Safranbolu’da da tarihi evlerin balkonlarına, pencerelerine konan çiçeklerin şehre ayrı bir güzellik katacağına inanıyorum. İzmir’de çiçekleriyle ünlü Bayındır ilçesinin belediye başkanı bizi ziyarete gelmişti. Konuyu kendisiyle paylaştım ve kendisi çok uygun şartlarda sağlayacağını söyledi. Bunun dışında iki konu üzerinde çalışmamız devam ediyor. Şehir genelinde yapay ve doğal duvarlar var, buraları da duvar çiçekleriyle süslendireceğiz. Yine tarihi şehir merkezinde, sekiz noktaya ikişer üçer kişilik dinlenme bankı koyarak çevresini çiçeklendireceğiz, Safranbolu’ya gezmeye gelen konuklarımız, çiçekler arasında huzurlu bir tatil geçirmiş olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz