Tarihi semtteki kaçak yapı yıkıldı

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı tarihi Kayalıbağ mahallesindeki ruhsatsız ve imara aykırı iki yapı Seyhan Belediyesi...

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı tarihi Kayalıbağ mahallesindeki ruhsatsız ve imara aykırı iki yapı Seyhan Belediyesi ekiplerince yıkıldı.
Onlarca tarihi tescilli yapının bulunduğu semtte kaçak yapılaşmaya taviz verilmeyeceğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, “Tepebağ ve Kayalıbağ semtleri Adana’nın en eski yerleşim bölgeleridir. Bu bölgelerimizdeki tescilli yapılar kadar halen toprak altında bulunan tarihi kalıntılar da oldukça değerlidir. Bu kapsamda Tepebağ sınırlarında bulunan ve belediyemiz tarafından restorasyonu halen devam eden Gazipaşa İlköğretim Okulu ile Av. Turhan Arın Sokak’ın özgün karakterinin korunması ile çevresindeki yapılaşmaların buna uygun şekilde düzenlenmesi çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.
Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 7 gün 24 saat çalışan kaçak yapı ekipleri, ruhsatsız veya imara aykırı yapıların sahiplerini önce uyarıyor, ardından imara uygun hale gelmesi mümkün olmayan yapılar Encümen kararıyla yıkılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz