Tarihi Seyyid Battalgazi Külliyesi İçinde Amerikan Mutfağı

Seyyid Battalgazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı, külliye restorasyon sırasında tarihi mekana yapılan Amerikan mutfağı konusunda...

Seyyid Battalgazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı, külliye restorasyon sırasında tarihi mekana yapılan Amerikan mutfağı konusunda şu anda bir şey yaptıramayacaklarını belirterek "Önümüzdeki günlerde mutfağın aslına uygun şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çalışma yapmak için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin isteyeceğiz” dedi.

Seyyid Battalgazi külliyesinde yaşanan sorunları çözmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sırrı Kabadayı, restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabulün yapıldığını kaydetti. Kabadayı, “Bilindiği üzere külliyenin borcundan dolayı elektrikleri kesikti. Biz 13 bin liralık borcu sponsor aracılığı ile ödedik. Borç müzeden kalma bir borçtu. Bilindiği üzere buradaki müze taşındı. Ancak hala külliyenin tamamına elektrik verilemiyor. Trafo elektriği kaldırmıyor. Bunu çözmek için oraya bir trafo yapılması gerekiyordu. Şu anda OEDAŞ ile görüştük, Seyitgazi’ye yeni bir trafo kurulacak”dedi.

Reklam
Reklam

KÜLLİYE İÇİNDE AMERİKAN MUTFAK

Restorasyon sırasında yapılan Amerikan mutfak konusuna da açıklık getiren Kabadayı, “Tarihi mekana yapılan Amerikan mutfağa şu anda bir şey yaptıramayız. Ama oranın uygun şekilde kullanılması konusunda önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacağız. Bilindiği üzere mekan Vakıflar Böle Müdürlüğü'ne ait. Biz oranın Seyyid Battalgazi Vakfı olarak hizmetlerini yürütüyoruz. Mutfak sorununu biliyorsunuz. Külliyede bir aşevi var. Kurbanlarını kesen vatandaşlar, ‘burada yemeği pişiriyoruz, ama bunları yıkacak bir yer yok. Bir mutfak yapılmasını istiyoruz’ diyerek müracaatta bulunmuşlar. Vatandaşın talebini yerine getirmek için böyle bir mutfak düşünülmüş. Şu andaki proje vakıflar tarafından yapıldığı için bir müdahilimiz olmadı. Önümüzdeki günlerde mutfağın aslına uygun şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çalışma yapmak için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin isteyeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz