Tarihi Sinirli Köyü, 1.'inci Biber Şenliği Düzenledi

Turgutlu’nun Osmanlı öncesinden yerleşim merkezlerinden olan Sinirli Köyü, 1.'nci Biber Şenliği’ne imza attı.Tütüne konan kota...

Turgutlu’nun Osmanlı öncesinden yerleşim merkezlerinden olan Sinirli Köyü, 1.'nci Biber Şenliği’ne imza attı.Tütüne konan kota üzerine alternatif ürün olarak yaklaşık 10 yıl önce tercih edilen biber, Turgutlu’ya bağlı Sinirli Köyü’nde şenlik olarak tanıtıldı. İki bin dönüm arazi üzerinde biber üretimi gerçekleştiren köylüler, dönüm başına 5 ton ürün aldıklarını söylerken; bir dönem bin bir zahmetle ürettikleri tütünü hatırlamak bile istemiyor.

Tarihi Sinirli Köyü Meydanı’nda düzenlenen şenliğe Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Genel Meclisi Üyesi Halil Turgut, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen, Turgutluspor Başkanı Murat Ayhan, köy muhtarları, bazı okul müdürleri ile Sinirli’den diğer il ve ilçelere göç etmiş vatandaşlar ve köy sakinleri katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Köy Muhtarı Hüseyin Çakı, yaklaşık 11 çeşit biberi Sinirli Biberi olarak tanıtmayı arzuladıklarını belirterek, bu süreçte 1. Biber Şenliği’ne katılarak kendilerine destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Sinirli Biberi’ni Ankara’da tanıtmalıyız” diyen Belediye Başkanı Serhat Orhan, Sinirli Köyü’nün Turgutlu Ovası’na hâkim gerek toprağı gerekse insanı ile güzel bir köy olduğunu söyledi. Sinirli’nin Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasıyla Turgutlu’nun bir mahallesi olacağı hatırlatmasında bulunan Başkan Orhan, köy meydanının dolduran köylülerin büyük şehir sözlerini alkışlaması üzerine, “Bizi ister büyükşehir belediyesi, ister Turgutlu Belediyesi olarak desteklemeye hazır mısınız?” derken; köylülerde sürdürdükleri alkışlarla Serhat Orhan’ın dolaylı olarak dile getirdiği Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanlığı adaylığını desteklediğini ifade ettiler. Başkan Orhan, bir grup köylünün talebiyle köyün kanalizasyon sorununa da çözüm üretme sözü verdi.

Reklam
Reklam

Turgutlu’da görev yaptığı süreçte ilçe merkezi ve köyleri ile çok güzel hizmetlere imza attıklarını belirten Kaymakam Nazmi Günlü de, Sinirli Köyü’nde düzenlenen 1. Biber Şenliği’nin bu manada çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, bu etkinliğin düzenlenmesine katkı verenlere teşekkür ederek kutladı.

Tarihi Sinirli Köyü’ndeki 1.'inci Biber Şenliği, biberlerin tanıtımı, halk oyunları gösterileri ve yarışmalar ile katılımcılara pilav üzeri kavurma ve ayran ikramı ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz