Tarihi Su Değirmeni Ilgi Bekliyor

Geçmişte un ihtiyacını karşılamak için kullanılan su değirmenleri, gelişen teknolojiyle birlikte tarihe karışıyor. Adana’nın Kozan...

Geçmişte un ihtiyacını karşılamak için kullanılan su değirmenleri, gelişen teknolojiyle birlikte tarihe karışıyor. Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan eski su değirmeni ilgi bekliyor.

Işıkkaya köyü yakınlarında bulunan un değirmeni teknolojiye yenik düştü. Değirmene gelen su kanalı yeniden düzenlenerek; bağ, bostan ve tarlaların sulaması için kullanılıyor.

Köylüler, su değirmenine ihtiyaçlarının olmadığını belirterek, ancak tarihi bir değerinin olduğunu söylediler. Su değirmenini gezen Lütfiye - Ali Şadi Çelik İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Avcı, tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: