Tarihi Taş Kitabe İstinat Duvarında Kullanıldı

Hakkari’de bir binanın istinat duvarında kullanılan tarihi taş kitabe bir tarihçi tarafından fark edildi.Üniversite Sanat...

Hakkari’de bir binanın istinat duvarında kullanılan tarihi taş kitabe bir tarihçi tarafından fark edildi.

Üniversite Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan İsmail Taş, Kayacan Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı bir binanın çarşı merkezine bakan tarafındaki yarım metrelik istinat duvarında kullanılan tarihi taş kitabeyi tespit etti. Tarihi taş kitabenin 1450 yılında Süryanice yazıldığı belirten İsmail Taş, ancak bu tarihi kitabenin tarihinin tamamen ortaya çıkması için ilgili kurumun araştırma yapması ve taşı koruma altına alınması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bina sahibi Mehmet Kurt ise, bu taşları Bulak Mahallesi’nde eski toprak evini yıkan bir vatandaşın rızasını alarak kendi duvarında kullandığını belirtti.

Uzaktan bakıldığında da çok net bir şekilde fark edilen tarihi taş kitabenin çarşı merkezinde bulunması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bazı vatandaşlar ise, 5 yıl öncesine kadar Hakkari merkezinde gerek mezarlıklarda gerekse mahallelerde çok sayıda tarihi taş kitabenin bulunduğunu, ancak koruma altına alınmadığı için ortadan kaybolduğunu belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: