Tarihi Taşdöner Sineması alevlere teslim oldu

Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi’nde bulunan tarihi Taşdöner Sineması yandı.

Uzun süredir atıl durumda olan ve sekiz mirasçısı bulunduğu belirtilen tarihi sinemada gece saat:01.30 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı.

Kısa süre sonra da sinemadan alevlerin yükseldiğini gören çevre sakinlerinin itfaiye ekiplerine haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdehale ederek yangının diğer binalara sıçramasını önlerken uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına alarak söndürdü. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın çevre sakinlerinin korkudan evlerinden çıkarak geceyi sokakta geçirmelerine neden olurken, mahalleli yangının söndürülmesinin ardından rahat bir nefes aldı.

Reklam
Reklam

İTFAİYE GEÇ GELDİ İDDİASI

İtfaiye ekipleri yangına müdehale ederken, Aydınpost Haber ekibine konuşan bir vatandaş yangının saat:01.30'da başladığını ifade ederek, "Sinemadan dumanlar çıkmaya başladığını gördük. Yangın çıkabileceği ihtimali üzerine hemen itfaiyeyi aradık. Fakat kısa süre sonra alevler binayı sardı. İtfaiye gecikince 155 Polis İmdat'ı da aradık. itfaiye ancak yangın büyüdükten sonra gelebildi. Zamanında müdahale edilseydi belki yangın bu kadar büyümeyecekti" şeklinde konuştu.

KİLİTLİ DEMİR KAPILAR ZOR ANLAR YAŞATTI

Sinemanın birçok kapısının olmasına karşın, kapıların demirden hepsinin de kitli olması itfaiye ekiplerinin içeriden müdehalesini geciktirirken, itfaiye erleri kapıları demir kesme motorları ile kesip, balyozlarla kırarak uzun uğraşlar sonrasında içeriye girmeyi başararak yangına müdehale etti.

ÇERÇİOĞLU VE KÜÇÜKEROL OLAY YERİNE GELDİ

Yangına itfaiye ekiplerininin yangını sırasında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile eşi Ercan Çerçioğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Tarihi sinemanın sokağındaki binaların yüksek yerlerinde oturan vatandaşlar evlerinin balkonlarından yada çatılarından yangına hortumlarla su sıkarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonrası yangın tamamen söndürülürken çatısı ve bazı bölümlerinin ahşap olması nedeniyle çatısı tamamen yanarken içerisi de kullanılamaz hale geldi.

Daha önce de küçük çaplı yangınların çıktığı sinemanın, madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiği belirtilirken yıllardır atıl durumda olan sinemanın 8 mirasçısının kendi arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle belediyenin tarihi binadaki kamulaştırma girişimleri olumsuz sonuçlanmıştı.

Çıkış nedeninin henüz bilinmediği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz