Tarihi Urfa evi şurkav’a teslim edildi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Buluntu Hocanın torunu olan Mülk sahibi Abdülkadir Buluntu ile ŞURKAV’da protokol imzaladı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Buluntu Hocanın torunu olan Mülk sahibi Abdülkadir Buluntu ile ŞURKAV’da protokol imzaladı. Protokol imzalanması esnasında Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, ŞURKAV Yönetim Kurulu Üyeleri, M.Adil Saraç, Bakır Canbaz ve Zeki Erdem yer aldı.

Mülkiyeti Zeliha Buluntu’ya ait bulunan Şanlıurfa Merkez Yusufpaşa Mahallesi’nde bulunan 465 m2 korunması gerekli tescilli tarihi evin yaklaşık 25 yıldır kullanılamaz ve harap durumda olduğundan dolayı eski eserlerimizin kurtarılması ve yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla ŞURKAV tarafından Tarihi Urfa Evinin Restorasyonun yapılması amacıyla Mülk sahipleri ve ŞURKAV Yönetim Kurulu ile protokol imzalandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: