Tarihi Yapılar Restore Ediliyor-Denizli Belediyesi, Iki Tarihi Yapıyı Restore Ederek,kültür Ve Sanat Merkezine Dönüştürecek

Denizli Belediyesi, iki tarihi yapıyı restore ederek, kültür ve sanat merkezine dönüştürecek.

Denizli Belediyesi, iki tarihi yapıyı restore ederek, kültür ve sanat merkezine dönüştürecek.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, restorasyon çalışması başlatılan Merzeci Un Fabrikası ve Sürücü Evi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Zolan, daha önce Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcıevi gibi tarihi yapıları restore ettirerek işlevlendirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Zamana yenik düşen Merzeci Un Fabrikası ve Sürücü Evi'ni ayağa kaldırıyoruz. Kışın yağmur ve çamurda, yazın da toz ve rüzgarda yıpranarak zamanla yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve tarihi geçmişi 160 yıl öncesine dayanan yapılar, yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamak için gün sayıyor. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi yapılar, restorasyonun ardından Denizli'nin tarihi ve kültürel mirasları arasındaki yerini alacak."

Reklam
Reklam

Zolan, her iki yapının da restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kültür ve sanat merkezine dönüştürüleceğini bildirdi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: