Tarihi yemek

Kalp damar hastalıklarına karşı farkındalığı artırma çalışmalarının yanı sıra, bir sivil toplum örgütü olarak da hareket eden Türk Kalp Vakfı, tarihi bir yemek organize etti.Cemiyet hayatının ünlü hanımlar tarihle içiçe yemek yediler.

Türk Kalp Vakfı yararına organize edilen öğle yemeği, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sırasında askerleriyle karargah olarak kullandıkları Külliye'ye cemiyet hayatının ünlü hanımları katıldı.

Tarih, kültür ve sanata verdiği önem çerçevesinde; seçkin tasavvuf müziği eşliğindeki, sema gösterisi ve Osmanlı müziğinin hoş sedası ile organize edilen öğle yemeği, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban ve İcra Kurulu Başkanı Ergin Yıldırımakın'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Eyüp'ten, Galata'ya, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Süleymaniye, Beyazıt, Yavuz Sultan Selim Camileri ile muhteşem Haliç manzarasında ve tarihin tam ortasında günümüze ulaşabilmiş değerleri gelecek nesillere ulaştırmak amacında olan Külliye'nin eşsiz tarihi atmosferindeki öğle yemeğine katılanlar desteklerini de göstermiş oldu.

Türk Kalp Vakfı'nın, tarih, kültür ve sanata verdiği önemle, Mevlana Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği bu öğle yemeğinde, sema gösterisi ve Osmanlı müziği konuklar tarafından ilgiyle karşılandı.