Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonu

GAZİANTEP (İHA) - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Edirne Kapıkule Gümrük kapsısında Türkiye tarihinde yapılan en büyük uyuşturucu operasyonunun başarıyla sonuçlandığını belirterek, olayla ilgili 14 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Tüzmen, Gaziantep'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada önceki gece saat 21.27'de Hollanda'ya gitmek üzere Kapıkule TIR gümrük sahasına gelen İ.B.'nin sürücülüğünü yaptığı bir şirkete ait TIR'da yaklaşık 565 kilo 14 gram eroin ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Tüzmen, "Yapılan bu operasyon, Cumhuriyet tarihinin tek partide ele geçirilen en yüksek rakamlı eroin operasyonudur. Bunu gümrük muhafaza teşkilatımız gerçekleştirmiştir. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü 14 BE 674, 14 BB 557 plakalı aracın x-ray cihazında taranması sırasında 42 adet pizza kartonu içerisinde bin 105 adet preslenmiş dikdörtgen şeklinde eroin ele geçirildi. Bunun piyasa değeri ortalama 28 milyon dolardır. Bu operasyonda Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Narkotik Şube Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ortak yapmıştır. Olayda 14 kişi de gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma sürüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Tüzmen, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde makarna ve un ihracatçılarıyla yaptığı toplantıda operasyonu değinerek, şunları söyledi:
"Biz operasyonu şimdiye kadar açıklamamıştık, hepsini birden yakalayalım diye. Yani sizler yataklarınızda uyurken biz bu şerefsizlerin peşindeyiz. En iyisi düzgün çalışalım. Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Senelerdir bu işlerin içindeyiz. Kimse sütte ak kaşık numarası yapmasın. Siz kendi aranızdaki ayrık otlarını temizledikçe bizde kendi aramızda ayrık otları temizler işimize bakarız."