“tarihini Bilmeyen Toplumlar Yönlendirilmeye Açıktır”

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Selimoğlu, hafızasını kaybeden insanlar gibi tarihini bilmeyen...

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Selimoğlu, hafızasını kaybeden insanlar gibi tarihini bilmeyen toplumların da yönlendirmeye aynı şekilde açık olduğunu söyledi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, 2013 yılının ilk fikir bahçesi konusunu tarihten seçti. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin ebedi istirahatgahı, 130 yıl Osmanlı’ya başkentlik yapmış Bursa’da çalışmaktan dolayı tarihe ayrı bir ilgi duyduklarını söyledi. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Düşünürler tarihi bir ağaca benzer. Ağacın kökleri bizim geçmişimizdir. Gövdesinin şimdiki zamandır. Dallarını, filizlerini, yapraklarını, tomurcukları ise gelecek zaman olarak ifade ediyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Yrd. Doç. Dr. İsmail Selimoğlu, tarihin çalışma konusunun insan olduğunu dile getirerek, “Tarih insan hafızasına benzer. Hafızasını kaybeden insan nasıl yönlendirmeye açık ise tarihini bilmeyen toplumlar da yönlendirmeye aynı şekilde açıktır. Osmanlı’da İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı hakim oldu. Osmanlı Devleti’nin yükselişinde kuruluş felsefesi bu üzerine devam etmiştir” diye konuştu.

Toplantının sonunda Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Selimoğlu’na teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: