"Tarihten Günümüze Ermeni Sorunu" paneli

Türkiye Gençlik Birliği tarafından Trabzon'da düzenlenen 'Tarihten Günümüze Ermeni Sorunu' konulu panel yapıldı.

Türkiye Gençlik Birliği tarafından Trabzon'da düzenlenen 'Tarihten Günümüze Ermeni Sorunu' konulu panel yapıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, panelde, sözde Ermeni soykırımı iddialarının hukuki olarak ileri sürülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Söz konusu iddiaların doğru olmadığına yönelik çok ciddi belgelerle çalışmalar yapıldığını, kitaplar yazıldığını vurgulayan Batum, "Sözde Ermeni soykırımı iddiası hukuki olarak ileri sürülmesi mümkün olmayan bir iddiadır. Bu konuyla ilgili olarak uluslararası bir mahkemede alınmış bir karar yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahmi Çiçek ise sözde Ermeni soykırımı iddialarının tarihsel boyutunun üzerinde durarak, "Bu problem çoğu zaman tarih problemi olarak görülür ama siyasal yönü de vardır" diye konuştu.

Talat Paşa Komitesi Sözcüsü Doç. Dr. Cüneyt Akalın ise sözde Ermeni soykırım iddialarına yönelik dünyadaki bakış açısıyla ilgili bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: