Tarık Ümit'in amcası tanık olarak ifade verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında 1995 yılından bu yana...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında 1995 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan MİT mensubu Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit, 'tanık' sıfatıyla ifade verdi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcısı Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, yaklaşık 3 saat boyunca Ümit'in ifadesini aldı.
Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gelen Cemalettin Ümit, savcılar Yüksel ve Özgür'e ifade verdi. İfadesinin bitiminin ardından gazetecilerin sorularıyla karşılaşan Ümit, bildiklerini anlattı. "Yaptığınız işi anlıyorum. Görevinizi en iyi şekilde yapmayı istiyorsunuz." diyen Ümit, şöyle devam etti: "Ama bazı şeylerin hudutlu olması gerekiyor. Bir ifade verdim, bildiklerimi söyledim. Onlar sordular ben cevap verdim. Bunlar dışında benden alabileceğiniz herhangi bir bilgi yok."
Faili meçhul cinayetler kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, mahkemenin talep etmesi halinde 1995'ten bu yana kendisinden haber alınamayan MİT'çi Tarık Ümit'in cesedinin bulunduğu yeri gösterebileceğini söylemişti. İstanbul Silivri'nin Beyciler Köyü'nde Çarkın'ın yer gösterme işlemine Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit de eşlik etmişti. Ancak yapılan aramalardan bir sonuç elde edilememişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz