Tarık Ümit'in işe aldığı Doğan Özkan ifade verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, 1995 yılında kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, 1995 yılında kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen MİT'çi Tarık Ümit'in işe aldığı Doğan Özkan Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.
Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gelen Doğan Özkan'ın ifadesini faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel ile Mehmet Özgür aldı. Yaklaşık iki saat süren ifade verme işleminin ardından Özkan, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. "Bugün konuşmayacağım." diyen Özkan adliyeden ayrıldı. Doğan Özkan'ın faili meçhul cinayetler konusunda bir bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta ise Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit, 'tanık' sıfatıyla ifade vermişti. Faili meçhul cinayetler kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, mahkemenin talep etmesi halinde 1995'ten bu yana kendisinden haber alınamayan MİT'çi Tarık Ümit'in cesedinin bulunduğu yeri gösterebileceğini söylemişti. İstanbul Silivri'nin Beyciler Köyü'nde Çarkın'ın yer gösterme işlemine Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit de eşlik etmişti. Ancak yapılan aramalardan bir sonuç elde edilememişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz