Tarım arazisine spor kompleksi yapan Büyükşehir Belediyesi'ne tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüz yıla aşkın süredir ülke tarımına hizmet veren Bursa Tarım Meslek Lisesi’nin...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüz yıla aşkın süredir ülke tarımına hizmet veren Bursa Tarım Meslek Lisesi’nin bulunduğu arazinin bir bölümüne spor kompleksi yapıyor. Ziraat Mühendisleri Odası ise alanda kazı çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi'ne tarım arazisini yok ettiği gerekçesiyle tepki gösterdi.
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Orhan Sarıbal, Adalet Mahallesi’nde Tarım İl Müdürlüğü’nün arkasında bulunan arazi önünde basın açıklaması yaptı. 1890’larda tarım alanında teknik eleman yetiştirmek amacıyla 26 bin dekar alanda kurulan ziraat mektebinin bu gün gelişen kentin içinde kaldığını ve alanının 500 dekara kadar düştüğünü kaydetti.
Tarımsal üretime destek vermek, tarımsal bilgi ve becerileri artırmak amacıyla çalışma yapan Tarım Lisesi’nin arazisinde şimdilerde kazı çalışması yapıldığını dile getiren Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi’nin sit alanında çalışma yaptığını savundu. Bu bölgeye spor tesisi yapılacağını vurgulayan Sarıbal, tarım arazisinin yok edilmesine son verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz