Tarım Bilgi Alışveriş Toplantısı Yapıldı

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde bilgi alışveriş toplantısı yapıldı. Toplantıda, geçen yıl yapılan En...

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde bilgi alışveriş toplantısı yapıldı. Toplantıda, geçen yıl yapılan En İyi Yaş Kayısı Yarışması'nda dereceye girenlerin yarışmaya katılmaları konusunda karar alındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin’in başkanlığında düzenlenen bilgi alışveriş toplantısı, ilçe ve şube müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda geçmiş toplantıda planlanan konular üzerinde duruldu. Öncelikli olarak En İyi Yaş Kayısı Yarışması'nın öneminden, dikkat edilecek hususlardan ve yarışma şartlarından bahseden toplantıda, geçen yıl yapılan En İyi Yaş Kayısı Yarışması'nda dereceye girenlerin yarışmaya katılmaları halinde değerlendirmeye alınmaması kabul edildi.

Reklam
Reklam

Şube müdürleri ve ilçe müdürleri gündem gereği söz alarak; hayvan sevklerinin usulleri, hayvan sevklerinde yapılan aşılamaların önemi ve aşılama programında olmayan bazı aşılamaların sevk sırasında istenmeyeceği, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar. Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçe ve köylerde kene ile mücadelenin yapılacağı yerlerden, özel şahıslar tarafından merada ilaçlama yapılmaması ve ilaçlamanın öneminden bahsedildi. Bunun yanı sıra toplantıda ayrıca gıda kontrollerinden, hazine arazilerinin tahsisindeki mevzuat değişikliği, bağ alanlarının tespiti, meyvecilik projesinden ve özellikle Battalgazi bölgesinde çekirge ile mücadele konularında konuşularak çeşitli kararlar alındı.

3 Temmuz 2012 tarihli ve 28342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz