Tarım danışmanlarına bilgi seti kitabı dağıtıldı

Osmaniye’deki köylerde çiftçileri bilgilendirme çalışmalarında görevli tarım danışmanlarına tarım bilgi seti kitabı verildi.Kitapların, Gıda, Tarım...

Osmaniye’deki köylerde çiftçileri bilgilendirme çalışmalarında görevli tarım danışmanlarına tarım bilgi seti kitabı verildi.
Kitapların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank arasındaki “Tarım Bilgi Seti Projesi” kapsamında verildiği kaydedildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan kitap dağıtım töreninde konuşan Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman 2011 yılında daha önce kitap gönderilmeyen 1000 Köye 100 Bin Kitap gönderildiğini söyledi.
Eskiduman “Tarım Bilgi Seti Projesi çerçevesinde üç yıl içinde 3 bin 500 köyde 350 bin kitabın dağıtımı gerçekleştirildi. Yayınlanan 100 ayrı çeşitteki tarımsal içerikli kitapla üreticilerin daha bilinçli üretim yapmalarına ve daha yüksek verim almalarına katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde tarıma verdiğimiz finansal desteğin yanı sıra üreticilerin sosyal hayatlarına da destekliyor ve verimliliği artırmak için üreticilerin bilinçlendirilmesine de katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise çiftçilerin daha sağlıklı ve fazla verim alabilmeleri adına dağıtılan kitapların çiftçilere büyük fayda sağlayacağına inandığını kaydetti.
Konuşmaların ardından içerisinde toplam 600 kitap bulunan 6 tarım bilgi seti tarım danışmanlarına teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz