Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı Çorum’da Başladı

Çorum’da düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı başladı.Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde 35 ilden 200...

Çorum’da düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde 35 ilden 200 firmanın katıldığı fuar açılışına Vali Vekili Hacı Osman Ebiloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cnegiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ve davetliler katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Vali Vekili Hacı Osman Ebiloğlu, dünyadaki değişime dikkat çekerek, “Dünyamız hızla değişiyor. Fikirler değişiyor. Değişen fikirler dünyamızı değiştiriyor.Bu gün değişmeyen tek şey varsa o da değişimin sürekli ve gerçek olduğu bir dünyada yaşamakta olduğumuzdur” dedi.

Reklam
Reklam

Gelecekte de bu hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşanacağını dile getiren Ebiloğlu, bu değişim ve dönüşümlerin hayatın temel dinamiği olduğunu vurguladı.

Değişime direnenleri, toplumların zorla değiştirdiğini kaydeden Ebiloğlu, “Bu değişimleri, dönüşümleri yakalamak ve nimetlerinden yararlanmak zorundayız. Değişim rüzgarı kasırga gibi eserken önüne duvar çekip arkasına gizlenme yerine yel değirmenleri kurarak sunduğu yeni fırsatlardan yararlanacak olursak daha akıllıca hareket etmiş oluruz. Bu durumu dikkate alacak olursak gerek yurt içi ve gerekse yurtdışı fuarlar bu noktada büyük önem taşımaktadır. Teknolojik değişim ve dönüşümlerin harman olduğu yer fuarlardır” diye konuştu.

Bugün ekonomik alanda yaşanan başarının özel sektörün başarısı olduğunu dile getiren Ebiloğlu, başarılı işlere imza atan özel sektörün yaptıklarının küçümsenemeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının 766 milyar dolar, dünya gayri safi milli hasılasının ise 70 trilyon dolar olduğunu açıklayan Ebiloğlu, bu rakamlar dikkate alındığında ülkenin dünya ekonomisinin ancak yüzde 1’ine sahip olduğuna dikkat çekti. Ebiloğlu, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi için çok çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, fuarın Çorum ve ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra fuardaki stantları gezdi. Fuarda Osmancık Belediyesi ise 3 bin kişiye pilav dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: