Tarım hayvancılık sektörü, sanayici gibi fuarlara ilgi gösteriyor

Denizli’de EGS Park Fuar Alanı'nda açılan 8. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı’na binlerce kişi...

Denizli’de EGS Park Fuar Alanı'nda açılan 8. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı’na binlerce kişi katıldı. Denizli'nin yanısıra Manisa, Aydın, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla'dan da çok sayıda ziyaretçi geldi. Stant açan firmalardan bazıları hem tanıtım yaptı hem de pazaryerinde gibi ürünlerini sattı. 17 bin metrekarelik fuarda 247 firma stant açarken 423 marka temsil edildi. Fuara katılan şirketler, son yıllarda gelişen tarım ve hayvancılığa paralel olarak ilginin de oldukça fazla olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Som Yenilebilir Enerji Sistemleri Genel Müdürü Görkem Güngör, tarlalarda, bağ ve bahçelere çiftçilerin jeneratör kurdurma veya elektrik hattı çektirmeden ziyade güneş enerjisine ilgi gösterdiğini ifade etti. Güngör, “Yenilebilir enerji, birçok alanda kullanılabiliyor. Çiftliklere, tarlalara elektroşoklu çit ve hayvan kontrol sistemleri kuruyoruz. Domuzdan dolayı birçok çiftçi mahsul alma döneminde zarar görüyor. Elektrikli çitlerden domuz giremiyor.” dedi. Taslacılar Tarım Genel Müdürü Kerim Taslacı ise çiftçilerin sertifikalı tohumun önemini kavramaya başladığını belirterek, “Fuara ilgi, beklediğimizden daha fazla oldu. Standımızı ziyaret edenlere, sertifikalı tohumun önemini anlattık.” şeklinde konuştu.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever de tarım ve hayvancılığın, şehrin sanayide 1980’den sonra yaptığı atağa benzer bir atılım içinde olduğunu söyledi. Gülsever, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımız, artık fuarlara çok ilgi gösteriyor. Sekiz yıl önce bu fuarlara firmaların katılması için çok çaba sarfetmiştik. Şimdi bunun meyveleri alınıyor. İşletmeler, kendi alanlarındaki gelişmeleri fuarlardan takip ediyor. Bu, Türkiye’nin dördüncü büyük fuarı oldu. Gelecek yıl daha kalabalık olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz