Tarım İşçileri Ölüme Gider Gibi İşe Götürülüyor

Türkiye’de her yıl binlerce kişinin ölümüne veya yaralanmasına sebep olan trafik kazalarına rağmen, trafikte ihmalkarlık...

Türkiye’de her yıl binlerce kişinin ölümüne veya yaralanmasına sebep olan trafik kazalarına rağmen, trafikte ihmalkarlık devam ediyor.

Özellikle Aydın ve çevresinde tarım işlerinin yoğun olduğu dönemlerde, tarım işçileri adeta ölümüne yolculuk yapıyor. Tüm uyarılara rağmen devam eden tehlikeli yolculuklarda meydana gelen kazalarda gerekli tedbir alınmadığı için bir çok ocak sönüyor.

Aydın’da pamuk ekim sezonunun başlaması ve tarım işlerinin yoğunlaşması ile birlikte karayolunda yoğunlaşan trafiğe bir de açık kasalarda taşınan işçiler eklendi. Yaşadıkları tehlikeden habersiz açık kasalarda evlerinden alınarak tarlaya taşınan tarım işçileri, iş bulmanın mutluluğunu yaşarken, tarla sahipleri de yüksek maliyet nedeniyle minibüs ile işçi taşıdıklarında maliyetin daha da artmasından dert yandılar.

Reklam
Reklam

Aydın-İzmir Karayolunda açık kasalarda taşınan tarım işçileri tehlike dolu yolculuğu objektifler bu şekilde yansıdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: