Tarım Müdürlüğü Bağ Çubuğu Dağıttı

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Karabük tarımının gelişmesi ve çiftçilerin gelir kaynaklarının...

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Karabük tarımının gelişmesi ve çiftçilerin gelir kaynaklarının arttırılması amacıyla çiftçilere bağ çubukları dağıtımı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı Karabük’ün geçmiş yıllardan bugüne kadar bağcılık kültürüne sahip olduğunu ve bağcılık konusunda hak ettiği düzeye gelmesini sağlamak amacıyla uzun yıllardır Müdürlük olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmaların başında bağları yenilemek ve yeni bağ alanları oluşturmak olduğunu da belirten Çataklı, “Yenileme çalışmaları Amerikan asma anacı üzerine aşılı bağ çubuklarını kullanmak ve bunları modern telli sisteme göre dikilmesini sağlamaktır. Telli sistem bağlar, bakım, budama ve kültürel işlerinin kolay olması ve birim alandan daha fazla ürün alınması nedeniyle tercih edilmektedir.

Reklam
Reklam

2011 ve 2012 yıllarında projeli olarak olarak tesis edilen bağ projelerinden eksilen çubukları tamamlamak amacıyla 2 bin 250 adet bağ çubuğu getirtilerek çiftçilerimize dağıtımı yapılmıştır.

Ayrıca 2013 yılı projeleri kapsamında İl Özel İdaresi Sekreterliğinin katkılarıyla uygulamaya konulan 49 dekar “Telli Bağ Projesi” nin dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bu proje yüzde 50 yarı bedelli olarak hazırlanmış olup, proje kapsamında 8 bin 575 adet asma çubuğu verilecektir. Bu arada gelecek yıllardaki Safranbolu Çavuşu asma taleplerini karşılamak amacıyla çiftçilerimizden budama sonucu elde edilen bağ çubukları Amerikan Asma çubuklarına aşılanmak üzere Manisa da bulunan bir üretim çiftliğine gönderilmiştir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: