Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Durmuş:

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan 'Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan 'Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin hukuk dışı olduğunu iddia etti.

Durmuş, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, yürürlüğe konulan yönetmeliğin zorluklarla boğuşan muhafaza memurlarını rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Orman muhafaza memurlarının yıllardır gece-gündüz demeden, günlük 10-12 saati bulan zor koşullarda çalıştığını savunan Durmuş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Çıkarılan yönetmelik, memurların aile yaşamını ve çocuklarının geleceğini etkileyecek bir başka hukuksuzluğu dayatmaktadır. İlgili yönetmelik yayım tarihinden itibaren sendikamızca dikkatlice takip edilmiştir. Öncelikle yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açılmıştır. Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hukuk dışıdır. Memurlara ön yargıyla bakmaktadır. Zaten ekonomik zorluklar içerisinde olan memuru daha da zor duruma sokacaktır. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ise yönetmeliği uygulamaya konulacağı 1 Ocak 2013'ü beklemeden uygulamaya koymuştur. Bazı işletmelerde memurlara sürpriz şekilde şeflikler arası tayin edildiği bildirilmiştir. Bu uygulamalar yasal değildir. Bunlardan derhal vazgeçilmesi konusunda yetkilileri uyarıyoruz."

Muhabir: Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: