Tarım Sektörünün Tartışıldığı Toplantıda Üretici Temsilcileri Salonu Terk Etti

İbrahim MAŞE/MERSİN, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirilen Yaş ve Kuru Meyve Sektör Toplantısı'na, kentteki üreticileri temsilen gelen Mersin Ziraat Odası Başkanı

İbrahim MAŞE/MERSİN, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirilen Yaş ve Kuru Meyve Sektör Toplantısı'na, kentteki üreticileri temsilen gelen Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve Mersin Turunçgil Üretici Birliği Başkanı Ahmet Dursen Şahin, kendilerine yer ayrılmayınca masaya oturamadı. Vali Özdemir Çakacak'ın da eşlik ettiği toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcı Mehmet Daniş'e sorunlarını sağlıklı şekilde anlatmak isteyen üreticiler, kendilerini temsilen Ziraat Odası Başkanı Gökçel'e yer verilmesini istedi.
Salonun en arka kısmına yerleştirilen sandalyelerde sorunlarını aktarmada yetersiz kalacaklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ile diğer oda başkanları dışarı çıkıp toplantının bitmesini bekledi. Gökçel, "İçeride fikrimizi sunabileceğimiz bir ortam hazırlanmamış. Bakan, bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde gelen yetkililerle maalesef bizi bir araya getirmek istemiyorlar herhalde" dedi.
ÜRÜNLERİMİZİ SATANLARI DİNLEMEYE GELMİŞLER
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ergezer ise "Biz dertlerimizi anlatıp çiftçimizin ekonomik düzeyini daha ileri götürmek için geldik. Tarımda Avrupa birincisi olmuşsak, Çukurova'nın tarımı ile olmuştur. Çukurova, dünyanın en büyük üçüncü tarım merkezidir. Maalesef bakan yardımcısı bizim sorunlarımızı değil de bizim ürünlerimizi satanların sorunlarını dinlemeye gelmiş görünüyor. Biz üretmezsek onlar ne satacak?" diye konuştu. Ardından üreticiler toplantının yaptığı binayı terk etti.
BAKAN YARNDIMCISI: SORUNLARI DİNLEMEK İÇİN GELDİK
İçeride devam eden toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Daniş şunları söyledi:
"Amacımız sektörün üretimden pazara kadar olan yaşadığı sorunları birinci ağızdan dinleyip bakanlık olarak ne yapabilirizin peşindeyiz. Hem üreticilerimiz, hem ihracatçılarımız, hem il müdürlerimiz hem de bürokrat arkadaşlarımız burada. Söz sektörde, dinleyeceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: