Tarım Ürünleri Üretici Fiyatları Aralık'ta Yüzde 1.3 Düştü

- Türkiye'deki yüksek enflasyonun ana nedenleri arasında gösterilen gıdada fiyat gelişmelerine ilişkin öncü gösterge sayılan tarım ürünleri üretici fiyatları Aralık'ta

- Türkiye'deki yüksek enflasyonun ana nedenleri arasında gösterilen gıdada fiyat gelişmelerine ilişkin öncü gösterge sayılan tarım ürünleri üretici fiyatları Aralık'ta düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerine göre, tarım ürünlerinde üretici fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1.30 azalırken, yıllık bazda yüzde 6.67 yükseldi.

Aylık bazda fiyatlar tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 1.51 ve ormancılık ürünlerinde yüzde 5.52 azalırken, balıkçılıkta yüzde 13.96 yükseldi.

Reklam
Reklam

Fiyatlar, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0.48, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda yüzde 0.63 artarken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 9.71 azaldı.

Alt tarım gruplarından turunçgillerin fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6.92 ve çeltikte yüzde 2.5 azalırken, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlarda yüzde 1.15 ve sebzelerde yüzde 0.69 yükseldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: