Tarım Ve Hayvancılık Sektörü Konya'da Buluşacak

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 2012'de düzenledikleri tarım fuarına 41 ülkeden toplam 215 bin ziyaretçi katıldığını, bu yıl

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 2012'de düzenledikleri tarım fuarına 41 ülkeden toplam 215 bin ziyaretçi katıldığını, bu yıl düzenleyecekleri tarım fuarına da 250 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada, bu yıl 13-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Önceki yıllarda yaşanan en büyük sıkıntıların başında otopark sorununun geldiğini ifade eden Öztürk, bu sorunun çözümü için 100 bin metrekaresi ziyaretçiler, 30 bin metrekaresi de katılımcılar için olmak üzere toplam 130 bin metrekare alanda otopark oluşturduklarına dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Tarım Fuarı'nın her yıl Konya'nın en büyük ziyaretçi çeken etkinliği olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"2012'de düzenlediğimiz tarım fuarına 41 ülkeden toplam 215 bin ziyaretçi katıldı. Bu yıl düzenleyeceğimiz tarım fuarına 250 bin ziyaretçi bekliyoruz. Konya'nın önemli sektörlerini fuarlarımız aracılığıyla bir araya getirerek, sektörlerin ticaret hacminin gelişimine katkı sağlıyoruz. Fuar dönemlerinde Konya ekonomisine ciddi katkılar da olmaktadır. Dış ticaretinin yüzde 80'ini fuarlarla sağlayan Almanya'yı örnek alarak, fuar alanımızın en modern hale getirilmesi için çalışıyoruz. 1999'da yapılan mevcut fuar alanımız bugün Konya'nın ihtiyacını karşılamamaktadır. Fuar alanımızın yapıldığı dönemde 85 milyon dolar ihracat yapan Konya'nın ihracatı bugüne kadar 15 kat arttı. Önümüzdeki 10 yıllık hedefimiz, ihracatımızı 15 milyar dolara çıkarmaktır. Bunun için fuar alanımızı da buna göre büyütmemiz gerekmektedir. Kademeli olarak büyüteceğimiz alanı bir ticaret merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayşe Şensoy / Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: