'Tarım Ve İnsan' Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın toprağın önemi konusunda 4 yıldır düzenlediği 'Tarım ve İnsan' konulu...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın toprağın önemi konusunda 4 yıldır düzenlediği 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasında değerlendirmeye alınan 137 fotoğraf, bu yıl 3'cüsü açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hayvancılık, toprak, gıda, su, çiftçi, köy ve köylüyü kapsayan fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla bir fotoğraf veri tabanı oluşturuldu. Veri tabanında bulunan fotoğrafların kamuya açılması ve bir bilinç oluşturulması amacıyla İstanbul, Adana, Ordu ve Kars illeri başta olmak üzere sergiler düzenlendi. Tarım sektöründe çalışanları kültürel aktivitelerle buluşturarak motivasyonlarını yükseltmek, insanların dikkatini tarıma çekmek amacıyla açılan serginin Samsun’da tarım için faydalı sonuçlar vereceğini umuyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasında eserlerin Anadolu insanının kutsal emeğini öyküleştirmesinin hedeflendiğini belirten Güven, “Fotoğraflar insanların duyduklarını, gördüklerini, sevinçlerini ve mutluluklarını geleceğe aktarmaktadır.” diye konuştu.
Güven, 70 ilden 477 fotoğrafçının toplam 2 bin 61 fotoğrafla yarışmaya katıldığını ve 1'nci yarışmanın fotoğraflarının FAO tarafından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Roma’da sergilendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: